Start wijkzusterspreekuur in Bergen op Zoom

Vanaf dinsdag 19 juni vindt iedere donderdag van 11.00 - 12.30 uur het wijkzusterspreekuur plaats aan de Prins Hendrikstraat 18, Bergen op Zoom.

Bewoners uit de wijk Fort Zeekant kunnen bij wijkzuster Sanne van Etten terecht met al hun vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. 

Ondersteuning en zorg
De wijkzuster kijkt samen met de bewoner welke ondersteuning of zorg nodig is. Zij is er voor iedereen. Iedere bewoner kan bij de wijkzuster terecht, er is geen indicatie of lidmaatschap nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De bewoner heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt eerst wat hij of zij zelf wil en kan doen en wat zijn of haar omgeving wil en kan doen.
Het spreekuur vindt plaats aan de Prins Hendrikstraat 18,  in Bergen op Zoom. 
Sanne van Etten en de andere wijkzusters in West-Brabant zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13 (24 uur per dag).

Andere aanpak in zorg
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus voert dit initiatief in Fort Zeekant voor de Kruisvereniging uit. Surplus en de Regionale Kruisvereniging proberen zo de aanpak in de zorg te veranderen, doel is dat de vraag van de klant de zorg stuurt. In januari 2012 ontving Surplus, als eerste zorgorganisatie in Nederland, het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. CIIO (certificeerder voor professionele dienstverlening) ontwikkelde het keurmerk dat duidelijk maakt dat er echt vraaggestuurd wordt gewerkt.

Publicatiedatum: 13 jun 2012

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg