De Zeven Schakels nieuwe naam woonzorgcentrum in Zevenbergen

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan het nieuwe woonzorgcentrum in Zevenbergen, voorheen Sancta Maria en Huize Zevenbergen. In april startte Surplus Zorg met een zoektocht naar een nieuwe naam.

Woonzorgcentrum de Zeven Schakels

Aan cliënten, bewoners, hun naasten, medewerkers en omwonenden is gevraagd een suggestie in te sturen. Uit de inzendingen is de naam Woonzorgcentrum de Zeven Schakels gekozen. Vanaf 1 oktober 2012 gaat het woonzorgcentrum verder met deze nieuwe naam.

Geschakelde bouwdelen
De Zeven Schakels sluit aan bij het woonzorgcentrum dat bestaat uit zeven, geschakelde, bouwdelen. Daarnaast refereert de naam aan de plaatsnaam Zevenbergen en aan het voormalige gemeenschapshuis de Schakel dat zich op het terrein van het woonzorgcentrum bevond. Tevens sluit het aan bij het kunstproject binnen het woonzorgcentrum ‘schakels in de tijd’. De nieuwe brasserie gaat de naam de Zeven Heerlijkheden dragen.

Over de Zeven Schakels
Naar verwachting wordt Woonzorgcentrum de Zeven Schakels in het najaar van 2012 opgeleverd. Het bestaat dan uit zorgappartementen, kleinschalige woongroepen, een afdeling voor geriatrische revalidatie, hospice, dagverzorging en dagbehandeling. Op de begane grond komen algemene voorzieningen zoals een grote centrale hal, restaurant/brasserie, internetcafé, bloedprikpost en kapsalon. De paramedische dienst bevindt zich ook op de begane grond. Deze dienst bestaat uit de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Behalve cliënten kunnen ook omwonenden in Zevenbergen gebruikmaken van de voorzieningen in het woonzorgcentrum.

Publicatiedatum: 16 jul 2012

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg

Nieuws bij locatie(s):