Start wijkzusterspreekuur in Oudenbosch

In Oudenbosch is wijkzuster Juliette Thomas gestart met het houden van spreekuren aan de Kade 3 in Oudenbosch. Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur, kunnen bewoners bij haar terecht met hun vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Wijkzuster Juliette Thomas

De wijkzuster werkt samen met een team dat bestaat uit zorg- en welzijnsmedewerkers. In het pand waar het spreekuur plaatsvindt, bevindt zich ook het algemeen maatschappelijk werk en het Sociaal Raadsliedenwerk.

Zorg en welzijn
Juliette: “Als wijkzuster kijk ik verder dan de zorgvraag van de klant. Is er misschien ook sprake van eenzaamheid, schulden of een slechte woonomgeving? Ik werk intensief samen met Henny Sanders, zij is maatschappelijk werkster. Door zorg en welzijn te koppelen, kunnen we snel schakelen en passende ondersteuning bieden.”

Voor iedereen
Juliette kijkt samen met de klant welke ondersteuning of zorg nodig is. De wijkzuster is er voor iedereen. Voor een afspraak is geen indicatie of lidmaatschap nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt wat de klant zelf wil en kan doen, en wat zijn of haar omgeving wil en kan doen.

Wijkzusters in Halderberge
Naast Juliette zijn er nog drie wijkzusters actief in Halderberge. Petra Swaders is wijkzuster in Bosschenhoofd en Hoeven. Trude Dubelaar in Oud-Gastel en Stampersgat. En Annie van de Sanden in Bosschenhoofd en Hoeven, elke donderdag houdt zij van 13.30 tot 14.30 uur spreekuur in Pluspunt Hoeven aan de Halderberg 74 in Hoeven.

De wijkzusters in West-Brabant zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13

Regionale Kruisvereniging West-Brabant
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus, en ook DAT, voeren dit initiatief in Halderberge voor de Kruisvereniging uit.

Publicatiedatum: 11 okt 2012

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg