Alzheimercafé op dinsdag 15 januari 2013

Op woensdag 15 januari vindt het eerste Alzheimercafé Moerdijk/Drimmelen plaats. Wethouder van gemeente Drimmelen, M. van Oosterhout opent het eerste café dat maandelijks georganiseerd wordt voor mantelzorgers en andere belangstellenden die graag meer willen weten over dementie.

Het Alzheimercafé vindt afwisselend in Zevenbergen en Made plaats. Tijdens de eerste bijeenkomt vertelt een medewerker van Alzheimer Nederland meer over deze organisatie. Siem van Baal zorgt voor muzikale ondersteuning.

Steun en ontmoeting
Goede informatie over het ziektebeeld en de hulpmogelijkheden biedt mensen met dementie en hun omgeving steun. Naast het verkrijgen van informatie geeft Alzheimercafé de gemoedelijkheid van een echt café. Bezoekers hebben de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en te steunen.

Waar en wanneer
Het Alzheimercafé vindt plaats in de bibliotheek in Zevenbergen aan de Kasteelweg 3. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur harte welkom tijdens het ontvangst met koffie en thee. De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Entree is gratis en aanmelding is niet nodig.

Publicatiedatum: 20 dec 2012

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg