Wijkzusterspreekuren in Drimmelen

Wijkzusters Nanon de Goeij en Alie van der Plaat zijn gestart met het houden van inloopspreekuren in de verschillende kernen in de gemeente Drimmelen.

Bewoners kunnen bij de wijkzusters terecht met hun vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De wijkzusters kennen de wijken en de voorzieningen en kunnen snel de juiste ondersteuning bieden.

Samen met de klant
“Bewoners kunnen in principe voor alles bij ons terecht, of het nu gaat om vragen over activiteiten of zorgmogelijkheden in de buurt, opvoeding, huisdieren of over de zorg voor een naaste. Wij bieden ondersteuning in de breedste zin van het woord”, aldus wijkzuster Nanon de Goeij. Collega wijkzuster Alie van der Plaat vervolgt: “En we doen dat samen met de klant, samen zoeken we naar de oplossing die het beste bij hem of haar past.”

Spreekuren
Nanon en Alie houden in verschillende plaatsen inloopspreekuren:

  • Maandag van 14.00 tot 15.00 uur in Woonzorgcentrum De Ganshoek (Ds. Jamesstraat 18 in Lage Zwaluwe),
  • Woensdag van 14.00 tot 15.00 uur in Woonzorgcentrum Antonius Abt (Dorpsplein 1 in Terheijden),
  • Donderdag van 13.30 tot 14.30 uur in Pluspunt de Langstraat (Burg. Godwaldstraat 8a in Hooge Zwaluwe) en
  • Vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur in Gezondheidscentrum het Vierendeel (het Vierendeel 8 in Made).

Voor iedereen
Iedereen kan bij de wijkzuster terecht, jong en oud. Zij werkt onafhankelijk, voor een afspraak is geen indicatie nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt wat de klant zelf wil en kan doen, en ook naar wat zijn of haar omgeving wil en kan doen.

De wijkzusters in West-Brabant zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13 (24 uur per dag).

Regionale Kruisvereniging West-Brabant
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus voert dit initiatief voor de Kruisvereniging uit en ontving hiervoor in 2012 het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de cliënt daadwerkelijk de regie heeft in de zorg en ondersteuning.

 

Publicatiedatum: 30 jan 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg