Wijkzuster Ellen Testers start in Willemstad en Helwijk

Willemstad en Helwijk hebben vanaf 1 februari een nieuwe wijkzuster: Ellen Testers. Bewoners kunnen bij haar terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ellen is een bekende in de stad, zij werkte eerder als wijkverpleegkundige in Willemstad en omgeving en was gastvrouw in Steunpunt In de Veste.

Ellen: “De afgelopen tien jaar heb ik met plezier in een huisartsenpraktijk gewerkt. Nu is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om als wijkzuster aan de slag te kunnen gaan en terug te keren naar Willemstad en omgeving.”
Ellen volgt Janine Creemers op die in oktober 2012 stopte als wijkzuster. Tot 1 februari heeft wijkzuster Els Meeuwisse, tot grote tevredenheid van bewoners van Willemstad, voor Janine waargenomen.

Spreekuren
Elke woensdag van 14.00 tot 15.00 uur, houdt Ellen telefonisch spreekuur. Elke derde woensdag van de maand, van 11.00 tot 12.00 uur, kunnen bewoners terecht op haar inloopspreekuur in de Blokhut in Helwijk (Prins Bernhardplein 2 in Helwijk).

Ellen en de andere wijkzusters in West-Brabant zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13.

Voor iedereen
Iedereen kan bij de wijkzuster terecht, jong en oud. Zij werkt onafhankelijk, voor een afspraak is geen indicatie nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt wat de klant zelf wil en kan doen, en ook naar wat zijn of haar omgeving wil en kan doen.

Regionale Kruisvereniging West-Brabant
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus voert dit initiatief voor de Kruisvereniging uit en ontving hiervoor in 2012 het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de cliënt daadwerkelijk de regie heeft in de zorg en ondersteuning.

Publicatiedatum: 31 jan 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg