Wijkzusters in Breda

Breda heeft sinds kort twee wijkzusters: Willemijn Seelen Nelen en Ilse Oldenkotte de Jong bieden bewoners ondersteuning op het gebied van welzijn, wonen en zorg.

Wijkzusters Willemijn Selen Neelen en Ilse Oldenkotte de Jong

De wijkzusters kennen de lokale voorzieningen en instanties en zorgen ervoor dat snel de juiste hulp wordt ingezet. Binnenkort start in Breda een aantal sociale wijkteams waar de wijkzusters ook aan deelnemen.

"We kijken samen met de bewoner welke ondersteuning nodig is"
Willemijn: “Bewoners kunnen eigenlijk met alle vragen bij ons terecht. We ondersteunen bijvoorbeeld gezinnen bij de opvoeding of bij financiële problemen en we helpen mantelzorgers. Ook mensen die zich zorgen maken over iemand anders kunnen bij ons terecht. We kijken samen met de bewoner welke ondersteuning nodig is.”

Inloopspreekuren
Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur kunnen bewoners in Breda-Noord terecht op het inloopspreekuur van Willemijn in Pluspunt de Wisselaar aan de Tielrodestraat 49.
In april start ook Ilse met het houden van inloopspreekuren. Vanaf 2 april zijn bewoners in Breda-Zuid iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur welkom in locatie De Dissel aan de Cartier van Disselstraat 64.
De wijkzusters zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13.

Voor iedereen
Iedereen kan bij de wijkzuster terecht, jong en oud. De wijkzusters werken onafhankelijk, voor een afspraak is geen indicatie nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie.

Regionale Kruisvereniging West-Brabant
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus voert dit initiatief voor de Kruisvereniging uit en ontving hiervoor in 2012 het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de cliënt daadwerkelijk de regie heeft in de zorg en ondersteuning.

Publicatiedatum: 27 feb 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg