BrabantConnect gaat op in Maatschappelijke Service Provider (MSP)

Vanuit het Slimme Zorg project van de Provincie Noord Brabant startte Surplus samen met andere organisaties (Mextal, Sharecare en Hogeschool Avans) in 2009 met het project BrabantConnect.

Op 1 januari 2012 liep de subsidieverstrekking af en is Surplus doorgegaan met het verder ontwikkelen van digitale diensten. BrabantConnect gaat in 2013 op in een samenwerkingsverband met Careyn en Thebe onder de werktitel: Maatschappelijke Service Provider (MSP). MSP is een zelfstandige vereniging waarbinnen Surplus, Careyn en Thebe hun digitale diensten aanbieden.

De klanten die gebruikmaakten van BrabantConnect blijft Surplus bedienen. Zij  kunnen bijvoorbeeld nog steeds beeldbellen met elkaar en Loket Surplus. Binnen Surplus gaan de ontwikkelingen om meer diensten digitaal aan te bieden binnen de MSP gewoon door binnen het project Digitaal en Dichtbij.
 
Digitaal en Dichtbij in Breda-Noord
Binnen het kader van Digitaal en Dichtbij wordt het eerste digitale Pluspunt (de Wisselaar) gelanceerd. Zo start er binnenkort een goedemorgenservice.  Medewerkers gaan beeldbellen met bewoners die graag een praatje willen maken of ondersteuning nodig hebben bij het opstarten van de dag. Daarnaast gaat de wijkzuster op termijn spreekuren houden door middel van beeldbellen.

Bewoners gebruiken hun eigen computer. Als dat nodig is, kunnen zij ondersteuning krijgen vanuit het Pluspunt zoals computerlessen en hulp van een persoonlijke aandachtsfunctionaris. Bewoners die niet over een eigen computer beschikken, kunnen deze goedkoop aanschaffen via JARA (ook vanuit het Pluspunt de Wisselaar).

In de toekomst in andere gemeenten
In de toekomst worden soortgelijke diensten vanuit de Pluspunten ook binnen de andere gemeenten (Etten Leur, Zundert of  Fijnaart en Zevenbergen) aangeboden. Het doel is kwetsbare ouderen te ondersteunen door zorg en welzijn rondom huis en in de buurt te organiseren. Digitaal en Dichtbij kan hier aan bijdragen.

Publicatiedatum: 12 mrt 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Groep