Wijkzusterspreekuren in Zundert van start

Wijkzusters Hanny Hofman, Anneke Farag en wijkbroeder Wouter van der Wilden zijn gestart met het houden van inloopspreekuren in de verschillende kernen in gemeente Zundert.

Wijkzusters en -broeder in Zundert

Wouter: “Bewoners kunnen in principe voor alles bij ons terecht, voor zorggerelateerde vragen zoals huishoudelijke hulp en thuiszorg, maar zeker ook voor welzijn. We helpen gezinnen, ouderen en ook mantelzorgers en betrekken de omgeving. We hebben een brede blik en kijken naar het totaalplaatje; wat doet iemand op een dag, heeft hij of zij sociale contacten? We bieden praktische hulp en verwijzen naar de juiste instanties en kunnen hulp van vrijwilligers regelen. Samen met de klant bepalen we welke ondersteuning we inzetten.”

Spreekuren
Rijsbergen
In Rijsbergen kunnen bewoners elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur terecht op het inloopspreekuur van Hanny in de huiskamer van het Koutershof, aan de aan de St. Bavostraat (ingang voor bewoners) in Rijsbergen.

Wernhout en Achtmaal
Anneke houdt elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur inloopspreekuur in Gemeenschaphuis Wierenbos aan de Diepstraat 12 in Wernhout en elke donderdag van 09.00 tot 10.00 uur in Gemeenschaphuis de Nachtegaal aan de van den Berghstraat 4 in Achtmaal.

Zundert
Wijkbroeder Wouter houdt elke donderdag van 13.00 tot 14.00 uur inloopspreekuur in Pluspunt Nonnekeshof aan de Nonnekeshof 5 in Zundert.

Voor iedereen
Iedereen kan bij de wijkzuster terecht, jong en oud. Zij werkt onafhankelijk, voor een afspraak is geen indicatie nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt wat de klant zelf wil en kan doen, en ook naar wat zijn of haar omgeving wil en kan doen.

De wijkzusters in West-Brabant zijn te bereiken via telefoonnummer 0165 54 66 13 (24 uur per dag).

Regionale Kruisvereniging West-Brabant
De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus voert dit initiatief voor de Kruisvereniging uit en ontving hiervoor in 2012 het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de cliënt daadwerkelijk de regie heeft in de zorg en ondersteuning.

Publicatiedatum: 26 mrt 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg