Nieuwbouwproject de Lange Akker

De komende twee jaar wordt er in Berkel Enschot gebouwd aan een seniorencomplex door Lemmens Makelaardij. Vanaf 2016 gaat Surplus in dit nieuwe complex haar zorg- en welzijnsdiensten aanbieden.

3D impressie van het nieuwe complex

Landhuis de Lange Akker
De Lange Akker is een voormalig landhuis uit 1920, gelegen aan de Bosscheweg in Berkel-Enschot (nabij Tilburg). Sinds 1996 is het pand opgedeeld in bedrijfunits die verhuurd worden aan verschillende organisaties. Vanaf 2016 zal het complex terugkeren naar haar oorspronkelijke functie van bewoning. Surplus werkt al langere tijd samen met Lemmens Makelaardij, de initiatiefnemer van dit project.

Levensloopbestendige appartementen
Op het terrein komen twee nieuwe vleugels met levensloopbestendige appartementen en het monumentale hoofdgebouw krijgt een nog nader te bepalen centrale functie in het complex.
De grote tuin biedt een prachtige groene leefomgeving voor de nieuwe bewoners. Dit zullen voornamelijk senioren uit Berkel-Enschot zijn. De appartementen en het complex worden zo ingericht dat bewoners lang zelfstandig kunnen blijven wonen. Naar behoefte kan ieder appartement worden voorzien van domotica en hulpmiddelen, en alle ruimtes worden ingericht zodat ze ook voor minder valide personen toegankelijk zijn. Dit past bij de missie van Surplus om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen laten wonen.

Surplus in Berkel Enschot
Surplus is nu ook al werkzaam in Berkel-Enschot. Met vier wijkzusters en verschillende wijkteams in Berkel Enschot, Oisterwijk, Tilburg en Loon op Zand zijn we nu al dagelijks actief in de omgeving van de Lange Akker. Dit maakt dat we in de toekomst ook op de Lange Akker de juiste hulp en zorg kunnen bieden.

 

Klik hier voor het krantenartikel van het Brabants Dagblad over het project.

Klik hier voor de website van de Lange Akker.

 

 

Publicatiedatum: 14 mei 2014

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Wonen, Surplus Groep