Wijkzuster

Wat doet de wijkzuster?

De wijkzuster is het aanspreekpunt op het gebied van zorg en welzijn in uw wijk. U kunt met alle vragen over welzijn, zorg en wonen bij haar terecht. Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Of maakt u zich zorgen over iemand anders? De wijkzuster kijkt samen met u welke ondersteuning het meest geschikt is en schakelt de juiste instanties in. Dit kan hulp van de thuiszorg zijn maar ze kijkt ook verder. Bijvoorbeeld naar hoe uw buren, familie, vrijwilligers of welzijnswerkers in uw omgeving een handje kunnen helpen. Als spil in de wijk kent de wijkzuster uw woonomgeving, lokale zorgaanbieders en welzijnsvoorzieningen . Meer weten? Bekijk dan eens dit filmpje.

Wie is mijn wijkzuster?

In onderstaande gemeenten zijn wijkzusters actief:

Gemeente Bergen op Zoom          Gemeente Oosterhout
Gemeente Breda Gemeente Roosendaal
Gemeente Drimmelen Gemeente Rucphen
Gemeente Etten-Leur Gemeente Steenbergen
Gemeente Halderberge Gemeente Woensdrecht
Gemeente Moerdijk Gemeente Zundert

 

De wijkzuster werkt vanuit de coöperatie Wijkzuster West-Brabant. Zij is in dienst van één van de coöperatiepartners DAT, Stichting Elisabeth, Surplus, tanteLouise-Vivensis of TWB Thuiszorg met Aandacht. Desondanks heeft zij een onafhankelijke rol. Zij kan dus ook, op verzoek van de klant, andere zorgaanbieders inschakelen.

Hoe vind ik mijn wijkzuster?

Wilt u meer weten over de wijkzuster, of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via info@wijkzustergroep.nl of via het algemene telefoonnummer van de wijkzusters in uw gemeente:

Gemeente Breda, Etten-Leur, Zundert 076 520 56 35
Gemeente Bergen op Zoom, Woensdrecht   0164 26 06 17
Gemeente Drimmelen, Oosterhout    0162 42 68 43
Gemeente Halderberge, Roosendaal, Rucphen   0165 54 66 13
Gemeente Moerdijk 0168 37 18 27
Gemeente Steenbergen 0167 52 85 69


Uw wijkzuster is 24 uur per dag bereikbaar. U heeft geen zorgindicatie of eigen bijdrage nodig om een afspraak te maken.

De coöperatie Wijkzuster is een samenwerkingsverband van:
De Kruisvereniging Noord-Brabant, Surplus, TWB en Thuiszorg DAT