Antonius Abt genomineerd voor Gastvrijheidszorg Award

Genomineerden 2016 Gastvrijheidszorg Awards bekend

Tien verzorgings- en verpleeghuizen, vijf ziekenhuizen en vijf GGZ-instellingen zijn genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards 2016. Een deskundige jury onder leiding van Jenneke van Veen heeft deze toppresteerders in de categorieën Verpleging & Verzorging, Ziekenhuizen en GGZ zorgvuldig beoordeeld en de winnaars geselecteerd die op 8 juni tijdens een feestelijk Awardsdiner bekend worden gemaakt.

Zo’n 150 zorginstellingen hebben in 2016 deelgenomen aan de ingrijpend vernieuwde audit van Gastvrijheidszorg met Sterren. Een opvallende tendens is dat steeds meer zorginstellingen het auditsysteem gaan gebruiken als intern hulpmiddel om de gastvrijheidszorg te verbeteren. Zo kozen dit jaar ruim 40 instellingen voor een nulmeting, waarbij de volledige audit doorlopen wordt maar de zorginstelling de resultaten alleen intern gebruikt.

Ongeveer 110 zorginstellingen kozen er voor dit jaar publiekelijk mee te dingen naar de Gastvrijheidszorg Awards. De genomineerden in de drie categorieën zijn:

Categorie Verpleging & Verzorging
De 10 genomineerden in de categorie Verpleging & Verzorging in alfabetische volgorde:

Antonius Abt (Surplus Zorg) in Terheijden
Buitenveldert (Cordaan) in Amsterdam
Cornelia Hoeve (Zorggroep Hof en Hiem) in Eesterga
DrieMaasHave (Argos Zorggroep) in Maassluis
Eikendonk (Stichting Schakelring) in Waalwijk
De Paasbergen (Treant Zorggroep) in Odoorn
De Schutse (Treant Zorggroep) in Coevorden
De Vijverhof (Zorggroep Drenthe) in Assen
De Wester Es (Zorggroep Drenthe) in Beilen
Zandley (Stichting Schakelring) in Drunen

Categorie Ziekenhuizen
De 5 genomineerden in de categorie Ziekenhuizen in alfabetische volgorde:

Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk in Dordrecht
Bernhoven in Uden
Isala Zwolle
Reinier de Graaf Gasthuis in Delft
Westfriesgasthuis in Hoorn

Categorie GGZ
De 5 genomineerden in de categorie GGZ in alfabetische volgorde:

Burgemeester Roelenweg (Dimence) in Zwolle
Kliniek LBV (Vincent van Gogh) in Venray
RGC Ouderen Doetinchem (GGNet)
U-center locatie Epen
Zon & Schild (GGz Centraal) in Amersfoort

Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één bezoek als mystery guest. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.

Uitreiking Gastvrijheidszorg Awards 2016
De Gastvrijheidszorg Awards worden door juryvoorzitter Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, uitgereikt tijdens het Awardsdiner van Gastvrijheidszorg met Sterren, dat op 8 juni plaatsvindt in Hotel Okura in Amsterdam. Daar vindt bovendien de uitreiking van het eerste exemplaar van de Sterrengids plaats aan Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren zijn LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer Gastvrije Zorg, Zorginstellingen, Boardroom Zorg en Kwaliteit en veiligheid in Zorg (KiZ). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de partners Bidvest Deli XL, Distrivers, FrieslandCampina, Unilever Food Solutions, Verscentrum Nederland en Zwanenberg Food Group.

Publicatiedatum: 29 apr 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg

Nieuws bij locatie(s):