Denk mee over de mantelzorgwaardering in 2016!

De gemeente Moerdijk en Surplus nodigen graag alle inwoners, zorgvragers, mantelzorgers, zorgaanbieders en adviesraden uit om mee te denken over de verdere invulling van de Mantelzorgwaardering 2016. Dit past ook bij het thema van 2016: “Mantelzorg doe je samen!”

Wat is mantelzorgwaardering?
De gemeente Moerdijk erkent het grote belang van mantelzorgers en hun meerwaarde voor de zorgvragers.  In 2015 heeft de gemeente Moerdijk in samenwerking met Surplus een Week van de Mantelzorg georganiseerd. Daarnaast ontvingen ruim 750 mantelzorgers een cadeaubon ter waarde van € 35,- die te besteden was bij 27 plaatselijke ondernemers.

Mantelzorgwaardering 2016
Vanwege het succes in 2015 heeft gemeente Moerdijk besloten om dit jaar wederom een Week van de Mantelzorg te gaan organiseren in samenwerking met Surplus. Dit jaar zal de Week van de Mantelzorg plaatsvinden van vrijdag 4 t/m donderdag 10 november. Daarnaast ontvangen de mantelzorgers wederom de cadeaubon ter waarde van € 35,- en zoeken we nog meer ondernemers die hieraan mee willen werken.

Samenwerking met u
Om een breed draagvlak te creëren willen we u graag betrekken bij de ideeën voor de week van de mantelzorg. Daarnaast willen we maandelijkse activiteiten gaan organiseren. Als extra aandachtspunten hebben wij hierbij: meer activiteiten voor mannen  organiseren en meer jonge mantelzorgers vinden. Tevens kunt u ons wellicht helpen om nieuwe mantelzorgers in beeld te brengen.

Wilt u hierin meedenken?
Jolanda van Leest en Nanny van Gestel van Surplus nodigen u van harte uit om mee te denken. Hiervoor zijn 3 bijeenkomsten gepland: 

  • Dinsdag 21 juni   19.30-21.00 uur - De Zeven Schakels, Kasteelweg 1, Zevenbergen
  • Donderdag 23 juni  19.30-21.00 uur - ’t Sandt, Timberwolfstraat 5a, Standdaarbuiten
  • Maandag 27 juni  19.30-21.00 uur - Fendertshof, Kerkring 21, Fijnaart

Aanmelden
Aanmelden voor één van de bijeenkomsten kan door vóór 15 juni  een e-mail te sturen naar E mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl met in het onderwerp “Mantelzorgwaardering 2016”.
Laat daarbij ook even weten met hoeveel personen u komt en op welke datum en locatie.

Publicatiedatum: 3 jun 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg, Surplus Groep