Casemanager Dementie

Ouderen met dementie en mensen in hun omgeving voelen zich vaak onzeker wanneer de eerste tekenen van dementie zich voordoen. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een ingrijpend proces dat vaak geleidelijk verloopt. Het kan gevoelens van onmacht en onbegrip oproepen. De Casemanager Dementie van Surplus biedt ondersteuning tijdens dit proces.

De Casemanager Dementie zet zich in om de oudere met dementie zo lang mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving te laten wonen. Het omgaan met dementie is niet altijd even gemakkelijk. Het is belangrijk dat mantelzorgers niet overbelast raken. Om dat te voorkomen helpt de Casemanager Dementie met informatie, tips en adviezen. Bij Surplus bieden we verschillende vormen van dienstverlening op het gebied van dementie. Verder zijn we samenwerkingspartner in het Martha Flora zorgconcept. Bij Surplus bent u dus aan het juiste adres voor al uw vragen over dementie.

Casemanager Dementie
De Casemanager Dementie is er voor al uw vragen over dementie. Hij of zij kan u informatie geven over de verschijnselen van (beginnende) dementie en de mogelijkheden voor hulp. Daarnaast geeft de Casemanager Dementie praktische adviezen en biedt deze steun bij het omgaan met dementie.

Wat doet de Casemanager Dementie?
De Casemanager Dementie is gespecialiseerd in dementie bij ouderen. Hij of zij helpt de ouderen met dementie en de mensen die hen verzorgen en begeleiden (mantelzorgers).

  • geeft informatie over de verschijnselen van (beginnende) dementie;
  • ondersteunt bij het komen tot een vroegtijdige diagnose;
  • geeft praktische adviezen over de omgang met dementie;
  • behartigt de belangen van de oudere met dementie en diens familie;
  • stelt samen met de betrokkenen een zorgplan op;
  • verwijst naar de juiste instanties;¬†
  • geeft ouderen met dementie en mantelzorgers (emotionele) steun bij het omgaan met dementie.

Wachtlijstgegevens
Voor de wachtlijstgegevens van het casemanagement dementie van Surplus verwijzen wij u graag naar de websites van de dementienetwerken:
Dementienetwerk Breda en omstreken: http://www.dementiezorg.nl/
Dementienetwerk West-Brabant: https://www.dementienetwerkwb.nl/

Contact
Wilt u meer weten over de casemanager dementie? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. U kunt via de klantenservice van Surplus een afspraak maken, telefoon: 076 208 22 00. U kunt ook het contactformulier invullen.