Verpleeghuizen in het nieuws

Surplus gaat voor waardigheid en trots in de woonzorgcentra

Ongetwijfeld heeft u het ook op het nieuws of via de krant vernomen dat staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, de Nederlandse verpleeghuizen bekend maakt die slecht presteren.

Inspectiebezoeken
Alle zorginstellingen in Nederland worden periodiek getoetst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Zo ook de locaties van Surplus; deze bezoeken laten doorgaans zien dat Surplus goed scoort op de kwaliteit van zorg voor onze ouderen. Onlangs heeft de inspectie een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen. Hierop scoort Surplus op vele punten goed, maar dit  bezoek heeft ook enkele verbeterpunten opgeleverd. Deze hebben betrekking op de processen aangaande infectiepreventie en hygiënemaatregelen. Surplus heeft hier een plan van aanpak voor opgesteld en voert deze gewenste verbeteringen door op alle locaties. Verbeterpunten vanuit de inspectie zijn meer dan welkom; dit stelt Surplus in staat constant de dienstverlening te verbeteren. Ook deelname aan het programma Waardigheid en Trots stelt Surplus in staat deze doelstelling te bereiken.

Waardigheid en Trots
In februari 2015 heeft staatssecretaris Van Rijn het plan ‘Waardigheid en Trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen’ geïntroduceerd. Onderdeel van dit plan is dat de verpleeghuizen met de ambitie om best practice te worden daarvoor de ruimte moeten krijgen. De staatssecretaris heeft de zorgaanbieders uitgedaagd om daarvoor voorstellen in te sturen.
Surplus heeft ook een plan ingediend en heeft dit mogen presenteren aan staatssecretaris Van Rijn. Dit resulteerde erin dat Surplus mocht deelnemen aan het programma Waardigheid en Trots. Maandag 4 juli ’16 heeft Surplus op het congres ‘Een jaar later, ruimte voor verpleeghuizen’ de eerste resultaten mogen presenteren.

Berichten in BNdeStem
Het artikel in BNdeStem, van dinsdag 5 juli,  zou kunnen suggereren dat woonzorgcentrum De Zeven Schakels wel deel uitmaakt van deze 150 verpleeghuizen. Dit is niet het geval. De locaties van Surplus maken geen deel uit van de 150 verpleeghuizen in Nederland die de afgelopen anderhalf jaar intensief onder toezicht stonden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Met het artikel van 7 juli heeft BNdeStem duidelijk gemaakt dat De Zeven Schakels geen deel uitmaakt van deze 150 verpleeghuizen.

Publicatiedatum: 7 jul 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg

Nieuws bij locatie(s):