Lunch voor bewoners Mauritshof

De nieuwe Mauritshof opent haar deuren voor het grote publiek

Op vrijdag 30 september om 13.30 uur opent Woonkwartier, in samenwerking met Surplus, officieel de deuren van de nieuwe Mauritshof voor het grote publiek. Op die dag wordt samen met de bewoners en inwoners van Klundert de officiële opening gevierd. Na de spectaculaire officiële handeling volgt een divers programma voor jong en oud.  Het beloofd een gezellig en druk bezochte middag te worden.

Programma
Op dit moment is de organisatie druk om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten. “Het zijn nog de kleine dingen die we moeten regelen, maar het programma staat vast. Er zijn optredens van verschillende lokale koren en er worden uiteenlopende workshops verzorgd. Ook voor de kleintjes is er van alles te beleven. Het spectaculairst wordt de officiële handeling om 13.30 uur, maar die houden we nog even geheim.”, lacht Marjolein Haest, Senior Wijkregisseur van Woonkwartier. Op donderdag 29 september, de dag voor de officiële opening trappen de bewoners van de nieuwe Mauritshof af met een door Woonkwartier en Surplus verzorgde lunch. “We vinden het belangrijk om dit speciale moment ook alleen met de bewoners van de Mauritshof te vieren. Daarom bieden we hen deze lunch aan. Uiteraard worden de bewoners van de kleinschalige woongroepen ook getrakteerd op heerlijk belegde broodjes”, onderstreept Renske Littooij, Coördinator Vrijwilligerscentrale Moerdijk.

Huis van de Wijk
Het Huis van de Wijk, dat onderdeel uitmaakt van de Mauritshof, is een centrale plek in de wijk  waar jong en oud elkaar ontmoeten, van waaruit activiteiten worden georganiseerd en waar men terecht kan voor informatie, advies of hulpvragen aan professionals, zoals de wijkagent of de wijkzuster. Renske Littooij: “Om de activiteiten van het Huis van de Wijk goed van de grond te krijgen, zijn haalbare initiatieven, leuke ideeën en vooral enthousiaste nieuwe vrijwilligers meer dan welkom!”

Trots
Met de officiële opening van de Mauritshof sluiten Woonkwartier en Surplus een intensieve bouwperiode af. “Wij zijn ontzettend trots op de realisatie van dit prachtige wooncomplex in Klundert. Het vergde intensieve samenwerking, aanpassingsvermogen, inzicht en heel veel enthousiasme van alle partijen om dit mogelijk te maken. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn: een voorziening die een wezenlijke bijdrage levert aan de leefbaarheid in Klundert. Daarop mogen we met z’n allen trots zijn. Ik kijk uit naar een onvergetelijke officiële opening voor, door en met alle bewoners van Klundert op vrijdag 30 september”, besluit Brigitte Walet, projectleider van Woonkwartier.

Publicatiedatum: 29 sep 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Groep

Nieuws bij locatie(s):