Terugblik op een geslaagde Mantelzorgweek

De gemeente Moerdijk en Surplus kijken terug op een geslaagde Mantelzorgweek. Ze zijn blij dat ze zoveel mantelzorgers van de gemeente Moerdijk in het zonnetje hebben kunnen zetten!

Week van de Mantelzorg
Van 4 tot en met 10 november waren er in de gemeente Moerdijk 15 verschillende activiteiten te doen voor mantelzorgers. In alle kernen van de gemeente was wel iets leuks te doen. Het hoogtepunt van de week was de Verwenmarkt op zaterdag 5 november in het gemeentehuis. Hier waren ruim 160 mantelzorgers op af gekomen. Het tweede hoogtepunt was de high tea op dinsdag 8 november. Deze high tea zou oorspronkelijk in ’t Tolhuys in Klundert aangeboden worden. Maar omdat er 85 mantelzorgers op af kwamen, bleek dat niet eens te passen. Gelukkig is er een oplossing gevonden door de high tea aan te bieden in het vlakbij gelegen Parochiehuis.De activiteiten in de rest van de week liepen uit een van workshop slagwerk, tot verhalen vertellen bij het haardvuur. En van bloemschikken tot een historische wandeling.

In totaal hadden al deze activiteiten in de week 223 deelnemers. En hier zijn de bezoekers aan de verwenmarkt nog niet bij opgeteld. De mantelzorgers die aan activiteiten hebben meegedaan waardeerden deze gemiddeld met een hele dikke acht. En de meest gehoorde tip voor volgend jaar is: vooral zo doorgaan! Dat is toch een mooi compliment voor de gemeente Moerdijk en de 2 organisatoren van Surplus, Nanny van Gestel en Jolanda van Leest. Zij zijn dan ook heel blij dat ze zoveel mantelzorgers in het zonnetje hebben kunnen zetten, en hiermee de waardering hebben kunnen geven die mantelzorgers zo verdienen.

Waarderingsmenu
Maar de gemeente Moerdijk wil graag ook nog op een andere manier een blijk van waardering aan mantelzorgers geven. Alle mantelzorgers van de gemeente Moerdijk komen namelijk in aanmerking voor het zogenaamde “Waarderingsmenu 2016”. Dat is een cadeaubon ter waarde van € 35,00 die te besteden is bij 31 verschillende ondernemers binnen de gemeente Moerdijk. En deze ondernemers doen er vaak zelf nog iets extra’s bij voor de mantelzorgers.

Niet alle mantelzorgers zijn in beeld
De gemeente Moerdijk heeft 7000 mantelzorgers. Dat zijn mensen die zorgen voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in zijn/haar omgeving, zonder daarvoor betaald te krijgen. Op dit moment zijn er pas ruim 800 mantelzorgers in beeld. Er zouden dus veel meer mantelzorgers moeten zijn. Graag krijgen we hen ook in beeld, zodat we hen ook op de hoogte kunnen brengen van de mantelzorgwaardering van de gemeente Moerdijk.

Bent u of kent u een mantelzorger?
Bent u of kent u een mantelzorger, meld hem, haar of uzelf dan aan via mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl. U ontvangt dan meteen een aanvraagformulier voor het Waarderingsmenu. U kunt dit Waarderingsmenu ook downloaden via de site van de gemeente (www.moerdijk.nl) of van Surplus (www.surplus.nl), zoek op “Waarderingsmenu”. Voor vragen kunt u contact opnemen met Nanny van Gestel of Jolanda van Leest, via mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.n l of telefonisch via 06-13855562 of 06-13941442.


 

Publicatiedatum: 14 nov 2016