Wensen gaan in vervulling bij Surplus!

In de maanden mei en juni is er bezoek geweest van Mr. en Mrs. Plu bij het woonzorgcentrum en de dagverzorging van De Zeven Schakels. Zij kwamen, gekleed in gele regenjassen en bijbehorende paraplu’s wensen ophalen. Dit deden zij onder het genot van een hapje en een drankje. Ook de mantelzorgers van de cliënten waren hierbij uitgenodigd. Er werd aan cliënten de vraag gesteld: “Waar wordt u blij van?” Het gesprek kwam hiermee snel op gang. Iedereen dacht na, mantelzorgers dachten mee, en er kwamen allerlei wensen naar boven. Deze wensen werden opgeschreven op een speciale wensenkaart en aan de paraplu gehangen. De wensen variëren van een dagje naar de dierentuin, een potje kaarten, Mandela tekenen, vissen, een dagje winkelen, wandelen in het dorp of naar de markt. De paraplu’s met wensen hangen nu al op verschillende afdelingen van Surplus. Zo zullen Mr & Mrs Plu de komende maanden op alle afdelingen een bezoekje brengen en nog meer wensen op gaan halen. Hiermee wil Surplus meer vraaggerichte activiteiten aanbieden en de bewoners en bezoekers van de dagverzorging echt blij gaan maken.

En nu is het zo ver: de wensen gaan in vervulling!
Wekelijks wordt er op de verschillende afdelingen een kleine wens vervuld door de medewerkers. De bezoeker van wie de wens is, krijgt hiervan een foto en de bezoeker wordt tevens aangemoedigd om weer een nieuwe wens in te vullen.
Daarnaast is er een werkgroep opgericht die de grotere wensen gaat vervullen. Een aantal vrijwilligers heeft zich al aangemeld als “wensenvervuller”. (Nieuwe vrijwilligers zijn nog altijd welkom! Meld u aan via de button op www.Surplus.nl) En de ondersteunende diensten van Surplus zullen op hun teamdag ook wensen gaan vervullen. Zo helpt iedereen mee om de cliënten van Surplus blij te maken.

Op 21 juli er een eerste ‘grotere wens’ in vervulling gegaan! Een bewoonster wou namelijk nog dolgraag een keer in haar leven zelfstandig een rondje in een auto willen rijden! Op 21 juli om 15.30 uur vond de verrassing bij de Westhoek (ingang Prins Clausstraat) in Zevenbergen plaats. De gelukkige wist nog van niets, want het moest een verrassing blijven. Maar haar familie was wel op de hoogte en zou bij de vervulling van haar grote wens aanwezig zijn.

Publicatiedatum: 24 jul 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep