Vuchterhage

Locatie Vuchterhage

Elisabeth Vuchterhage is gelegen in de levendige wijk Hoge Vucht, vlak naast het overdekte winkelcentrum Moerwijk, met veel winkelvoorzieningen en de wekelijkse markt.

Wonen

Elisabeth Vuchterhage beschikt over 83 appartementen. Het gebouw bestaat uit drie woonlagen, waarvan er één geoormerkt als verpleegafdeling voor dementerende mensen. Op de andere twee woonlagen wonen senioren met lichamelijke beperkingen. Er zijn mogelijkheden om tijdelijk binnen Elisabeth Vuchtehage te verblijven.

Elisabeth Vuchterhage is uniek in het feit dat de verpleegafdeling voor cliënten met dementie een open situatie is. Door moderne technologieën is het mogelijk dat de bewoners grote bewegingsvrijheid hebben.

De appartementen bestaan uit een zit-slaapkamer met keukentje en een ruime badkamer. Alle kamers zijn 25 m² groot, maar de appartementen op de 1e en 2e etage hebben een kleine erker. Er zijn kamers aan de straatkant en aan de levendige binnentuin.

Voor buurtbewoners

Elisabeth Vuchterhage stelt zich tot doel senioren in de wijk tegemoet te komen in hun zorg-, woon- en welzijnswensen. Op de locatie worden diverse activiteiten en diensten aangeboden. Om de buurtbewoners de mogelijkheid te bieden om andere mensen te ontmoeten en om deel te nemen aan activiteiten is het ontmoetingsplein geïntroduceerd. Het ontmoetingsplein biedt activiteiten en diensten aan voor zowel bewoners als buurtbewoners. Voor deelname aan het ontmoetingsplein heeft u geen indicatie nodig. Het is ook mogelijk om door een WMO-beschikking aan het ontmoetingsplein deel te nemen.

Op de locatie Vuchterhage worden wekelijkse en maandelijkse activiteiten georganiseerd. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: handwerken, gym, koersbal, computerles, muziekmiddag en bingo. Er worden ook diensten aangeboden op de locatie, waaronder een prikpost SHL, kapsalon en haal- en brengpunt van de bibliotheek. Naast de wekelijkse en maandelijkse activiteiten worden er ook regelmatig bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals optredens.

Het sfeervolle restaurant van Vuchterhage, Brasserie Nord is zeven dagen in de week geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Hier kunt u terecht voor een drankje en maaltijd. Tussen 12.00 en 13.15 kunt u hier een warme maaltijd nuttigen.

Bezoekadres
Antwerpenstraat 93
4826 HB Breda

Auto en fiets
Er is voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de voorzijde van het woonzorgcentrum voor de auto.
Voor de fiets is er voldoende ruimte naast de hoofdingang van het woonzorgcentrum.

Openbaar vervoer
Op 5 minuten lopen van Vuchterhage  ligt de bushalte “Belgieplein” deze is bereikbaar met buslijn 1.
Op 5 minuten lopen van Vuchterhage  ligt de bushalte “Verviersstraat” deze is bereikbaar met buslijn 2.
Raadpleeg http://www.9292ov.nl voor een actueel reisadvies met het openbaar vervoer.Nieuws van deze locatie

Contact

Bezoekadres:
Antwerpenstraat 93
4826 HB Breda

Toon op kaart

Tel: 076 572 93 33
Fax: 076 572 94 44
E-mail