Westerwiek

Locatie Westerwiek

Elisabeth Westerwiek aan de Argusvlinder, ligt op de rand van de wijken Tuinzigt en Westerpark, aan een park dicht bij de woonboulevard. Het stadscentrum van Breda is vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar.

Op loopafstand vindt u onder andere een bushalte, groenvoorziening met vijver en een overdekt winkelcentrum met diverse voorzieningen. Westerwiek is goed bereikbaar vanaf de snelwegen A16 en A58.

Rondom het gebouw en in de nabijheid is voldoende gratis parkeerruimte, waaronder enkele plaatsen voor mindervaliden.

 

Wonen

Westerwiek biedt verpleeghuiszorg (= verblijf met behandeling) in een moderne woonomgeving, ruime appartementen voor de cliënten en met respect voor eigen gewoonten.

Etage Duinzicht is gesitueerd op de begane grond, waar 21 cliënten met een indicatie op somatische grondslag (lichamelijke beperking) kunnen wonen. De éénpersoonsappartementen bestaan uit een gecombineerde woonslaapkamer, een keukenblokje met ingebouwde koelkast en een ruime eigen douche met wastafel en toilet. De totale oppervlakte is ongeveer 38 m². De cliënt kan het appartement volledig naar eigen smaak en met eigen meubilair inrichten. De appartementen zijn standaard voorzien van vloerbedekking, vitrage en overgordijnen. Eén van de appartementen heeft een aparte slaapkamer en is bedoeld voor een echtpaar.

De etages Regenboog en Zonlicht bieden ieder huisvesting aan 22 cliënten met een psychogeriatrische indicatie (dementie). Op beide etages zijn huiskamers voor gezamenlijke activiteiten. De grote éénpersoonsappartementen bestaan uit een gecombineerde woonslaapkamer, een keukenblokje met ingebouwde koelkast en een ruime eigen douche met wastafel en toilet. De totale oppervlakte is ongeveer 38 m². De cliënt kan het appartement volledig naar eigen smaak en met eigen meubilair inrichten. Elke etage heeft nog twee tweepersoons- appartementen die deels standaard zijn ingericht. De cliënt kan zelf naar eigen smaak verder inrichten met vertrouwde woonaccessoires.

Aan Westerwiek zijn 85 aanleunwoningen verbonden. Deze woningen zijn eigendom van woningbouwvereniging Alleewonen in Breda. Hierin wonen ouderen zelfstandig. Zij maken gebruik van Zorg Thuis en hebben een voorziening voor alarmering met communicatie.

Voor buurtbewoners

Elisabeth Westerwiek is een zorgkruispunt in de Bredase wijken Tuinzigt en Westerpark. Op de locatie worden diverse activiteiten en diensten aangeboden. Om de buurtbewoners de mogelijkheid te bieden om andere mensen te ontmoeten en om deel te nemen aan activiteiten is het ontmoetingsplein geïntroduceerd. Het ontmoetingsplein biedt activiteiten en diensten aan voor zowel bewoners als buurtbewoners. Voor deelname aan het ontmoetingsplein heeft u geen indicatie nodig. Het is ook mogelijk om door een WMO-beschikking aan het ontmoetingsplein deel te nemen.

De locatie Westerwiek biedt diverse wekelijkse en maandelijkse activiteiten aan. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: schilderen, handwerken, gym, computerles en bingo. Ook biedt de locatie diensten aan, zoals een kapsalon en prikpost SHL (Stichting Huisartsen Laboratorium).  Er worden binnen de locatie Westerwiek tevens bijzondere activiteiten georganiseerd zoals, optredens en filmmiddagen.

Voor een drankje en maaltijd kunt u terecht bij het eetpunt, welke dagelijks is geopend van 12.00 tot 13.30 uur. Hier kunt u een warme maaltijd nuttigen, waarbij u de keuze heeft uit een aantal gerechten. Ook kunt u hier van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 17.30 uur terecht voor een eenpansgerecht.

Binnen de locatie Westerwiek is een wijkinformatiepunt aanwezig. Hier kunt u terecht met al uw vragen. De vrijwilligers van het wijkinformatiepunt helpen u graag met het zoeken naar de informatie die u nodig heeft en/of verwijzen u door indien nodig. Op dinsdag- en donderdagochtend is het wijkinformatiepunt geopend.

Cybercafé

In het ontmoetingscentrum van Elisabeth Westerwiek kunt u een bezoek brengen aan het Cybercafé – uniek in de regio Breda.

Wanneer senioren kennismaken met de computer en het internet, vergroot dit hun gevoel van eigenwaarde en ervaren zij dat ze onderdeel blijven van de maatschappij. Bovendien kunnen moderne technologieën een bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van senioren.

Het Cybercafé vindt wekelijks op dinsdagmiddag plaats (niet op feestdagen). Deelname is gratis en u hoeft zich niet vooraf op te geven. Het Cybercafé is open van 13.30 tot 17.00 uur.

Bezoekadres
Argusvlinder 298
4814 SW Breda

Auto en fiets
Er is voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de voor en achterzijde van het woonzorgcentrum voor de auto.
Voor de fiets is er voldoende ruimte naast de hoofdingang van het woonzorgcentrum.

Openbaar vervoer
Op 1 minuut lopen van de Westerwiek  ligt de bushalte “Argusvlinder” deze is bereikbaar met buslijn 119
Raadpleeg http://www.9292ov.nl voor een actueel reisadvies met het openbaar vervoerNieuws van deze locatie

Contact

Bezoekadres:
Argusvlinder 298
4814 SW Breda

Toon op kaart

Tel: 076 208 28 00
Fax: 076 521 07 02
E-mail


Extra informatie