Behandeling & begeleiding

U woont zelfstandig thuis of in een woonzorgcentrum en merkt dat alledaagse handelingen niet meer zo gemakkelijk gaan. U ervaart bijvoorbeeld problemen met het zelfstandig functioneren als gevolg van reuma of een beroerte. Of misschien merkt u dat het bewegen moeilijker gaat na een knie- of heupoperatie.

Fysiotherapie

Het team van behandeling en begeleiding van Surplus Zorg biedt u ondersteuning bij het voorkomen, stoppen of verminderen van uw klachten. Het team bestaat uit logopedisten, diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen, geestelijk verzorgers en dementieconsulenten. Door middel van therapie, oefeningen en hulpmiddelen kunt u leren hoe u weer zelfstandig kunt functioneren.

Samenwerking
De medewerkers van het team behandeling en begeleiding werken onderling samen. Als u binnen Surplus Zorg bij meerdere disciplines onder behandeling bent, worden deze behandelingen op elkaar afgestemd. Daarnaast werken we samen met andere externe specialisten. Zo is Surplus Zorg bijvoorbeeld aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet is een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Ook werken we samen met medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis Breda en het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal. U bent bij ons dus verzekerd van optimale zorg.

Medische dienst en begeleidingsdienst
De medische dienst van Surplus Zorg bestaat uit artsen en specialisten ouderengeneeskunde. Zij zijn gespecialiseerd in de problematiek bij de ouder wordende cliënt en behandelen bijvoorbeeld cliënten met dementie of de ziekte van Parkinson. Daarnaast hebben de specialisten ouderengeneeskunde van Surplus Zorg een consultatiefunctie. Zij ondersteunen bijvoorbeeld huisartsen bij het stellen van een diagnose.

De begeleidingsdienst van Surplus Zorg bestaat uit een team van psychologen, geestelijk verzorgers en dementieconsulenten. Ook zij zijn gespecialiseerd in de problematiek bij de ouder wordende cliënt en ondersteunen cliënten en mantelzorgers.