Logopedie

De logopedist behandelt problemen die te maken hebben met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal. Bijvoorbeeld als u door een neurologische aandoening zoals een beroerte of Parkinson, problemen heeft met het vormen van klanken of woorden. Daarnaast behandelt de logopedist ook kauw- en/of slikproblemen.

Logopedie

Wat doet de logopedist?
De logopedist bespreekt uw problemen en wensen, doet onderzoek en stelt na de diagnose een behandelplan op. Ook het geven van voorlichting en advies aan u of uw familie en/of mantelzorgers behoort tot het takenpakket van de logopedist. Voor ademhalingsoefeningen als gevolg van longproblematiek bent u bij de logopedist eveneens aan het juiste adres. Tevens kan de logopedist helpen bij het aanvragen en het gebruik van een communicatiehulpmiddel.

De logopedisten van Surplus Zorg verzorgen ook cursussen spraakafzien (gebarentaal) voor slechthorenden en hun partner.

Wordt logopedie vergoed?
Logopedie valt binnen het basispakket van uw verzekering. Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten en kunnen we de nota’s direct indienen. Is dit niet het geval dan krijgt u een nota, die u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij in kunt dienen. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Logopedie aanvragen
In de meeste gevallen heeft u voor logopedie geen verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt zelf een afspraak maken met de logopedist van Surplus Zorg via de klantenservice: 076 208 22 00. U kunt ook het contactformulier invullen.
In sommige gevallen heeft u toch een verwijzing nodig van uw huisarts. De medewerkers van de klantenservice kunnen u hier alles over vertellen.

Folder logopedie