Diëtetiek

Voor klachten zoals onder- of overgewicht, diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk of eetproblemen kunt u terecht bij de diëtist van Surplus Zorg. Ook bij longproblemen en slikklachten kan diëtetiek een oplossing bieden.

Diëtetiek

Wat doet de diëtist?
De diëtist geeft adviezen over gezonde en verantwoorde voeding. Hij of zij kijkt samen met u naar uw huidige eetgewoonten en stelt in overleg met u een haalbaar dieetplan op. Het doel is een bijdrage te leveren aan het voorkomen, stoppen of verminderen van uw klachten.

Wordt diëtetiek vergoed?
Diëtetiek valt binnen het basispakket van uw verzekering. U heeft wel een verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract gesloten en kunnen we de nota’s direct indienen. Is dit niet het geval, dan krijgt u een nota die u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij in kunt dienen. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Diëtetiek aanvragen
In de meeste gevallen heeft u voor diëtetiek geen verwijzing nodig van uw huisarts. U kunt zelf een afspraak maken met de diëtist van Surplus Zorg via de klantenservice: 076 208 22 00. U kunt ook het contactformulier invullen.
In bepaalde gevallen heeft u toch een verwijzing nodig van uw huisarts. De medewerkers van onze klantenservice kunnen u hier alles over vertellen.

Folder dieetadvisering