Wonen

Een prettige leefomgeving, waarin u zich thuis voelt. Herkenbaar, veilig en vertrouwd. Met dierbare spullen om u heen. En bezigheden die u graag doet. We stellen bij Surplus Zorg alles in het werk om u zo’n omgeving te bieden. Onze appartementen, aanleunwoningen en kleinschalige woongroepen bieden u een leefomgeving met veel privacy waarin u zelf bepaalt hoe uw dag eruitziet. Tegelijkertijd is de veiligheid van zorg altijd dichtbij.

Gezamenlijk ontbijten

Regie voeren
In onze zorg- en dienstverlening zijn uw wensen en behoeften de belangrijkste uitgangspunten. Samen met u bepalen we welke zorg en ondersteuning het beste bij u passen. Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. U maakt uw eigen keuzes en voert de regie over uw eigen leven. U beslist bijvoorbeeld over de tijd om op te staan of naar bed te gaan, welke kleding u draagt en wat u eet.

Samen werken aan zorg
In de woonzorgcentra van Surplus Zorg werken verschillende specialisten samen aan zorg. Een team van artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten staat voor u klaar. U bent verzekerd van optimale zorg. U krijgt een persoonlijk begeleider die, in samenspraak met u, de zorg organiseert, bewaakt en evalueert.

Zorgppartementen
De zorgappartementen bevinden zich in de woonzorgcentra van Surplus Zorg. U woont zelfstandig en maakt uw eigen keuzes en tegelijkertijd ontvangt u passende zorg en ondersteuning. De appartementen beschikken over eigen voorzieningen zoals een (open) keuken en badkamer.

Kleinschalig wonen
In gezellige en kleinschalige woongroepen bieden wij zorg aan cliënten met dementie. Ook zijn er woongroepen met cliënten met gedragsstoornissen en woongroepen met cliënten met lichamelijke problemen. Cliënten hebben een eigen slaapkamer en maken gebruik van een gezamenlijke woonkamer.

Herkenbare en vertrouwde omgeving
U bepaalt uiteraard zelf hoe u uw slaapkamer of appartement inricht. Met uw eigen meubilair en persoonlijke bezittingen. Ook de afdeling waar u verblijft is zo huiselijk en gezellig mogelijk in gericht. Huiselijkheid betekent ook zoveel mogelijk vertrouwde gezichten en dus zo weinig mogelijk wisselingen in verzorgenden en andere disciplines.

Meer weten en interessante links
Voor zorg in appartementen en kleinschalige woongroepen van Surplus Zorg bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLZ)). Wel dient u een eigen bijdrage te betalen. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij onze klantenservice via T 076 208 22 00. U kunt ook het contactformulier invullen.
Heeft u interesse in een aanleunwoning? Dan kunt u contact opnemen met de desbetreffende locatie. Contactgegevens vindt u in het locatieoverzicht

Welke zorg kan ik krijgen via de Wet langdurige zorg (Wlz)?