Psychologie

Psychologie
Binnen Surplus werken (GZ-)psychologen die gespecialiseerd zijn in de begeleiding en behandeling van ouderen en zijn omgeving. Zij bieden behandeling aan bij cliënten met verschillende klachten, waar zij zelf niet uit komen. Voorbeelden van problemen kunnen zijn: stemmingsstoornis, onverwerkte rouw na overlijden of verlies, angststoornis, dementie. De psychologen bieden zowel ondersteuning aan cliënten die verblijven in één van de woonzorgcentra van Surplus Zorg, als aan cliënten die zelfstandig wonen.

Wat doet de psycholoog?
De psycholoog kijkt samen met u naar uw situatie, brengt problemen in kaart en stelt met u een behandelplan op. Hij of zij kan een diagnose stellen, u behandelen en begeleiden. Ook adviseert de psycholoog u en uw naasten over hoe u kunt omgaan met de problemen die u ervaart.
De psychologen van Surplus Zorg verzorgen daarnaast cursussen voor mantelzorgers en professionals, bijvoorbeeld op het gebied van dementie, CVA (beroerte) en gedragsproblemen.

Wordt psychologie vergoed?
Behandelingen binnen de generalistische basis GGZ worden uitsluitend vergoed wanneer er sprake is van een vastgestelde diagnose (stoornis). Psychische klachten zijn niet voldoende om gebruik te maken van verzekerde zorg binnen de GB-GGZ. Bij de zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben gesloten, kunnen we de nota’s direct indienen. Is dit niet het geval dan krijgt u een nota, die u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij in kunt dienen. De vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Psychologie aanvragen
Van uw huisarts of specialist ouderengeneeskunde kunt u een verwijzing krijgen voor de psycholoog. De psycholoog neemt vervolgens contact met u op voor een intakegesprek.