Bushalte in binnentuin Antonius Abt

Voor de cliënten van afdeling de Kleine Schans in woonzorgcentrum Antonius Abt in Terheijden, is in de binnentuin een echte bushalte geplaatst. De bushalte is geschonken door Veolia en is speciaal bedoeld voor dementerende cliënten die altijd veel gereisd hebben met de bus. Antonius Abt, onderdeel van Surplus Zorg, wil hiermee de beleving en de zorgvraag van cliënten centraal stellen.

Bushalte in de binnentuin van Antonius Abt

Beleving
Een aantal cliënten heeft altijd veel gereisd met de bus en zoekt op afdeling de Kleine Schans vaak naar een bushalte. Daarom ontstond het idee om in de binnentuin van het Antonius Abt een echte bushalte te plaatsen. De zoektocht naar een bushalte heeft niet lang geduurd. Dhr. Hein Merkx, Vervoerkundige Concessie bij Veolia Transport, reageerde meteen op de vraag van het afdelingshoofd van de Kleine Schans en kwam nog dezelfde dag een oude bushalte afgeven. Zo kan worden meegegaan in de beleving van de cliënten en wordt een stukje onrust bij de cliënt weggenomen.

Afdeling de Kleine Schans
Afdeling de Kleine Schans in het Antonius Abt in Terheijden is een kleinschalige woonvorm voor 31 dementerende cliënten verdeeld over vier woongroepen. De cliënten voeren per woongroep samen een huishouding.

Antonius Abt
Dorpsplein 1
4844 CM Terheijden
T 076 593 29 10

Publicatiedatum: 8 aug 2011

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg