BrabantConnect pilot succesvol

Al meer dan 600 mensen gebruiken digitaal platform dat ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen.

"Voor altijd, voor iedereen"
Op donderdag 6 oktober heeft het BrabantConnect congres ‘voor altijd, voor iedereen’, plaatsgevonden in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Gedeputeerde Brigite van Haaften sprak namens de provincie Noord-Brabant haar tevredenheid uit over de pilot BrabantConnect. Dit is een digitaal platform dat toegang biedt tot diverse zorg- en gemaksdiensten en ondersteunt bij het zelfstandig thuis wonen. Tijdens het congres werden de resultaten van de pilot gepresenteerd; al meer dan 600 mensen zijn aangesloten op BrabantConnect en het aantal organisaties dat diensten aanbiedt via BrabantConnect groeit nog steeds.

Doelstellingen behaald
De provincie Noord-Brabant en de organisatie van BrabantConnect zijn zeer tevreden met het
behalen van de doelstellingen van de pilot. Brigitte van Haaften sprak haar vertrouwen uit in een zekere toekomst voor BrabantConnect. Op dit moment zijn er een aantal (grote) organisaties zeer geïnteresseerd in de deelname aan BrabantConnect en bereid om te investeren. Kortom, in de toekomst zullen er voor de gebruikers van BrabantConnect nog meer diensten mogelijk worden.

Slimme Zorg
BrabantConnect wordt ondersteund door de provincie Noord-Brabant in het kader van het project Slimme Zorg. De provincie is dit project gestart om met ICT-diensten in te spelen op vergrijzing en ontgroening en de impact hiervan op de gezondheidszorg. Met BrabantConnect is zorg op afstand mogelijk. Hierdoor zijn ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking, in staat langer zelfstandig thuis te wonen. Daarnaast ontlast het de mantelzorger; hij of zij is in staat via BrabantConnect zorg en ondersteuning voor een naaste te regelen. Op 1 januari 2012 stopt de pilot en gaat BrabantConnect zelfstandig verder.

Over BrabantConnect
Surplus is de initiatiefnemer van BrabantConnect en werkt samen met de technische partner Mextal en kennispartner Avans Hogeschool. BrabantConnect is een beveiligd digitaal platform waarmee mensen thuis via internet eenvoudig kunnen communiceren door middel van beeldbellen met familie en vrienden, organisaties, instellingen, mantelzorgers en winkels. Afhankelijk van de wensen en behoef-ten kunnen comfort-, gemaks- en zorgdiensten worden afgenomen, zowel op afstand als ter plaatse.

Publicatiedatum: 12 okt 2011

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg